Yumurtalama düzeyine bağlı olarak adet dönemiyle birlikte hamile kalma süreci vardır. Fakat bunun günleri kişiden kişiye ve hastadan hastaya göre değişkenlik gösterir. Hamile kalmanın en yüksek olduğu dönemler genellikle adet döngüsüne bağlıdır. 28 günlük düzenli bir adet döngüsü yaşıyorsanız bu ilk gün kanamasın başlamasıyla 14 gün sonra hamile kalma olasılığınız yüksektir. Çünkü burada yumurtalama meydana geleceği için 14 günden birkaç gün önce veya sonrasında hamile kalabilirsiniz.
Hamile kalmak istiyorsanız adet olduğunuz ilk günden 14 güne geldikten sonra hamilelik oranı artacaktır. Burada + 2 – 2 günler arasında değişiklik göstereceğini unutmamak gerekir. Adet döneminde hamile kalmak için pek çok kadın olası değildir. Çünkü adet döngüsünde yumurtalama oluşumuna bağlı bir durum kaynaklıdır. Eğer ki yumurtalama Adet döneminde e devam ederse tabi ki hamile kalabilir. Fakat yine de bir kadının bu döngüde yumurtalama ihtimali çok daha düşüktür.
Yumurtlamadan yalnızca 12 veya 24 saat yumurta canlılığını korur. Yani bu zaman içinde sperm yumurtanın buluşması gerekiyor. Eğer ki Hamile kalmak istiyorsanız bu yumurtalama sürecini 12 ile 24 saat içinde hamile kalmak için doğru zamandır. Bir kadının yumurtlama sürecinde her zaman değişiklik göstereceği gibi 3 gün önceden de yumurtalama sağlanacağı için cinsel bir ilişkiye girmesi durumunda hamile kalma olasılığı yine de yüksek olacaktır.
Adet döngülerinde 24 günden kısa olan bir kadınsanız burada yumurtalama ihtimaliniz daha düşüktür. Adet döngüsünde ki değişiklikler adet döngüsünün uzunluğu ile hamile kalma oranı kişiden kişiye göre değişecektir. Eğer hamile kalmak istiyorsanız öncelikle doğru bir adet takvimi çıkarmanız gerekir ve yumurtlama döneminizi doğru bir şekilde hesaplamanız gerekir.
Adet dönemine yakın hamile kalınır mı diye baktığımızda ise evet bu şekilde bir hamile kalma süreci kişiden kişiye değişiklik gösterse de yaşanabilir. Adetten kaç gün sonra hamile kalındığını hesaplama konusunda bunun için bir doktora da başvurmalısınız. Fakat kendiniz hesaplamak istiyorsanız adetten 2 hafta sonra yani 14. günden itibaren 16. güne kadar hamile kalma ihtimaliniz artar. Erkek spermi rahminizde 4 güne kadar kaldıysa bunu canlı bir şekilde başardıysanız adetten 10 gün Sonrasında da ilişkiye girerek gebelik ihtimalini en üst seviye çıkarabilirsiniz.
Kişiden kişiye göre değişen gebelik sürecinde hamile kalmayı planlıyorsanız bir kadın hastalıkları doktorlarına giderek sizin için hazırlanmış olan takvimi uygulayabilir ve bu takvim doğrultusunda doğru ve güvenli bir şekilde tedavi süreci başlatabilirsiniz. Gebe kalabilmek için birçok yöntem olduğu gibi en doğru yöntem Jinekolog tarafından size söylenen tedavidir. Önemli olan şarlatanlara inanmayın tıpa ve bilime inanmalı, doğru doktor ve doğru tedavi ile gebe olmaya çalışılmalıdır.
Adet Sürecinde Hamile Kalma İhtimali Var Mıdır?
Adet süreci için hamile kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu söylemek gerekir. Çünkü adet döneminde yoğun yumurtlama sağlanmadığı için hamile kalma olasılığınız çok daha düşük olacaktır.
Adet Bittikten Sonra Ne Zaman Hamile Kalabilirim?
Adet bittikten sonra yumurtlama sürecinde değişiklikler olabilir. Çünkü hastadan hastaya kişiden kişiye birçok kadınla farklılık gösterdiği için kanama gününü ilk günün olarak hesap etmemiz gerekir. İlk Kanıma gerçekleştikten yaklaşık 14 gün sonra hamile kalma ihtimali artacağı için 14.gün itibariyle gebe kalma işleminizi başlayabilirsiniz.
Adet döneminden 1 hafta önce gebe kalınır mı diye sorulduğunda burada bu süreç yine hastadan hastaya göre değişiklik gösterecektir. Adet dönemine bir hafta kala evet gebe ihtimali yüksektir. Burada yumurtalama döneminizin takvimine iyi bakmalı takvim sürecinize en yoğun yumurtalama sürece nedir ne olduğunu iyi bilmek gerekir.
Yumurtalama Sürecinin Nasıl İlerlediğini Nereden Öğrenebilirim?
Yumurtalama sürecinizi genellikle birçok telefon uygulamalarından takip edebilirsiniz. Cep telefonunuzda bu tür uygulamalar indirerek ve adet döndünüz ile ilgili bilgileri girerek ne zaman yumurtlama olacağını hızlı ve pratik öğrenebilirsiniz.
Eğer bu yöntemleri kullanmanıza rağmen bir şekilde hamile kalamıyorsanız en doğru tercih jinekoloğa veya bir doktora gitmek olacaktır. Kadın doğum doktorları ile birlikte doğru bir tedavi uygulayarak doktorun sizin için en iyi yumurtalama gününüzü bulur ve böylece doğru bir yöntem ve doğru yollarla gebe kalma ihtimalinizi artıracak ve gebe kalabileceksiniz.
Doğum Kontrol Hapları Kullanmama Rağmen Gebe Kalır Mıyım?
Doğum kontrol haplarını kullanılsa da gebe kalma ihtimalimiz düşüktür. Fakat hamile kalmanız imkansız değildir. Çünkü doğum kontrol haplarının genellikle doğru kullanmak gerekir. Her gün kullanılan doğum kontrol hapları ile birlikte bu ihtimal düşüktür. Fakat yine de tam koruma sağlayacaktır.
Doğum kontrol haplarını sadece ilişkiye girmeden önceki gün kullanmak değil düzenli kullanım en doğru şeydir. Ayrıca doğum kontrol hapları sadece gebeliği önlemek için değil birçok sebepten dolayı da kullanılabilir. Bu yüzden doğum kontrol haplarını kullanırken çekinmeye gerek yoktur. Vücudumuza hatta adet döngüsüne iyi gelecek bir şeydir. Eğer adet döndüğünüzde problemler varsa günlerde değişiklik oluyorsa ve adet zamanında çok ciddiye sancılar hissediyorsanız yine doğum kontrol hapı kullanmak çok yararlı olacaktır.
Burada hangi doğum kontrol hapının kullanacağınız hangi dozda ve ne kadar süre içerisinde kullanmanız gerektiğini size yine doktorunuz söyleyecektir. Bunun için doğru bir doktora veya kadın hastalıkları doktorlarına giderek sizin için doğru tedavi uygulayacak ve doğru ilacı verecektir. Kendi kafanıza göre doğum kontrol haplarını kullanmamalı ve bir hastalığı iyileştirmek için kullanmaya çalışmak yanlış olacaktır. Eğer bir probleminiz yoksa veya korunmaya ihtiyaç duymuyorsanız doğum kontrol haplarını kullanmanıza zorunu olarak gerek yoktur.