Her genç kızın gelinlik giyme hayali olduğu gibi evlendikten sonra da anne olma hayali vardır. Bunlar her kadının hayalidir ve annelik çok kutsal bir his olarak bilinir. Bu hisle birlikte bebeklerin anne karnında belli bir gelişimden sonra hareketleri dikkat çekmektedir.
Bebeklerin anne karnında farklı şekilde hareketler yapması ayrıca gereken bir durumdur. Bu durumun sonunda da bebeklerin anne karnında nasıl hareket ettiği ve Bebeğin anne karnında çok hareketli olması normal mi? şeklinde sorular merak edilmektedir.
Bebekler Anne Karnında Nasıl Hareket Eder?
- Bebekler anne karnında iken genellikle yedinci haftadan itibaren hareket etmeye başlar.
- Bebekler ilk 7. haftada henüz çok küçük olduğu için annenin bu hareketleri hissetmesi imkânsızdır.
- Bebekler anne karnında 16. haftadan itibaren yaptıkları hareketler ile anne adayı tarafından hareketleri hissedilebilir.
- Bu hareketler öncelikle çok hafif hareketlerdir.
Bebeklerin anne karnında böyle hareket etmeleri bazen hafif bazen sert şekilde hissedilmektedir. Ancak anne adaylarının çok merak ettiği ve sıklıkla araştırdığı bir diğer husus ise bebeğin anne karnında çok hareket etmesi normal mi? sorusudur. Bebekler bazen çok şiddetli şekilde hareket etmekte ve bazen de aşırı bir sıklıkla hareket ederler. Bu durum genellikle normal karşılanmaktadır. Çünkü bebekler iki saatte bile birçok hareket yapabilir. Yani genellikle 10 kez hareket gerçekleştirebilirler. Bu durum aynı zamanda annelerin hamilelik sırasında yediği yemekler ve tatlılar da bebekleri harekete geçirmektedir. Çünkü dışarıdan alınan bir yiyecek veya herhangi bir besin bebeğin anne karnında anneye bağlı olduğunun bir göstergesidir.
Bebekler günde en az 100- 150 defa hareket edebilmektedir. Bununla da sınırlı kalmayıp bebekler doğarken bile hareket ederek doğarlar. Bebeklerin doğaları gereği hareket etmek vardır ki; özellikle anne karnındaki ilk gelişim dönemlerindeki aylarda sıkça hareket ederler. Ayrıca bir bebeğin anne karnında hareket etmesi oldukça sağlıklı bir durumdur. Bu hareket 17. Haftadan başlayarak daha sonraki haftalarda gün geçtikçe daha hızlı hareket etmeye başlar.
Bebeğin Anne Karnında Hareket Etmesinin Sebebi Nedir?
Bebekler anne karnında gelişir ve büyürler. Bundan dolayı da yerlerinin darlaşması sonucu da hareket etmeye başlarlar. Bu hareketleri farklı yön ve farklı durumlara göre değişiklik göstermektedir. Bu durumda bebeğin anne karnında çok hareketli olması normal mi? sorusuna vereceğimiz cevapta ” evet” olacaktır. Çünkü bebekler gün geçtikçe büyümekte ve anne karnında kendine yer bulmaya çalışmaktadır. Ayrıca bebeğin gövdesinin büyümesi ve plasenta ve göbek kordonuyla anneye bağlı olması bebeğin ayrıca rahatsız ettiği için bebek yer edinmekte zorlanmakta ve daha sık şekilde hareket etmektedir. Bu durumda bebeğin anneye daha çok hareket etmiş hissini vermektedir. Bu durumun tersine bebeğin hareketliliğinde bir azalma olduğunda bebeğin sağlığından şüphe edilmektedir. Bebekler genellikle hareket halindedir ve tüm bu hareketlerini geliştikçe arttırmaktadırlar.
Bebekler gece geç saatlerde ve sabahın erken saatlerinde anne dinlenmeye geçtiği zamanlarda daha sık ve güçlü bir şekilde hareket ederler. Dolayısıyla annelerde bu hareketleri daha çok hissederler. Annelerin duygusal durumuna göre bebeklerin hareketleri de farklı olmaktadır. Bu hareketler bazen annenin üzüntülü olduğu durumlarda bebeğin hareketsizliğine neden olmakta ve özellikle annenin dinlenme saatlerinde ve tatlı veya yiyecek yediği anlarda daha çok hareket etmektedirler.
Tüm bebeklerin hareketleri birbirinden farklı olur. Bazı bebekler daha çok hareket ederken bazı bebekler daha az hareket eder ve bu hareketlerinin sık olması daha iyi duruma işarettir.