1. Anasayfa
  2. Sağlık

Diafuryl İshali Keser Mi? Diafurly Ne İşe Yarar?

Diafuryl İshali Keser Mi? Diafurly Ne İşe Yarar?

Diafuryl 100 milim nituforksazid madde içeren bir ilaçtır. Bu ilaç eczanelerde 12 kapsül içeren ambalajlar içinde satışa sunulur. Süspansiyon formları da mevcuttur. Diafurlyl ilacı bağırsak için kullanılan bir ilaçtır. Bir nevi bağırsak antiseptiğidir. Hastada bakteri kökenli bir ishal söz konusu ise hastalık sebebiyle ve devamlı su kaybı yaşıyorsa su kaybının giderilmesini ilave olarak bu ilaç kullanılabilir.

Diafuryl İshali Keser Mi?

Diafuryl ishali keser mi bakteri kökenli olan kısa süre içinde gelişen ishal tedavisinde kullanılır. Uzun süren şiddetli ishal şiddetli kusma ya da yemeği reddetme durumu bulunuyor ise ya da dışkılamada kan ya da mukus varsa doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

Diafuryl İsahale  İyi Gelir Mi?

Diafurlyl ishale iyi gelir mi lokal olarak bağırsakları temizler bakteriyel kökenli akut ishal durumunu iyi eder ve ishale bağlı su kaybının önüne geçmede etkili bir ilaçtır. Bağırsakları düzenleyerek normal işlevine kavuşturur. İshalden dolayı ortaya çıkacak sorunların önüne geçer. Bağırsaklarda bulunan iltihap durumlarını da tedavi eder.

Diafurly Ne İşe Yarar?

Diafuryl ne işe yarar bu ilaç ishal hastalığının tedavi edilmesinde kullanılır. İlacı kullanacak kişinin su kaybı derecesi ishal hastalığının şiddeti ya da yaşa bağlı olarak farklı dozlar uygulanır. İlacın etken maddesi nifudoksaziddir. Yardımcı maddeler ise kurutulmuş nişasta şeker magnezyum sitearat talk maddeleri içerir.

Bu maddelerden herhangi birine alerjiniz bulunuyorsa bunu doktorunuza bildirmeli ve ilacı almayı bırakmalısınız. İlaç kapsül formasında üretildiği için 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez. Bu yaş grubundaki çocuklarda kapsül boğaza takılabileceği için ilaç tehlikeli sonuçlar meydana getirebilir. İshal sorunu yaşayan 6 yaşından küçük çocuklar için pediatrik kullanıma uygun diafuryl süspansiyon formu tavsiye edilir.

Diafurlyl Fiyatı Nedir?

Diafuryl fiyatı nedir diafuryl şurup 5 milim 200 milim 60 milim ilaç olarak piyasa da bulunur. Bu ilaç orijinal jenerik 20 yıllık sınıflandırmasında jenerik ilaç sınıfındadır.

Diafuryl 100 mg Nasıl Kullanılır?

Diafuryl 100 mg nasıl kullanılır diafuryl ağız yoluyla bol sıvı tüketerek alınır. Yetişkin kişiler ilacı günde 4 defa 2 kapsül şeklinde alınması gerekir. 6 yaşından büyük çocuklar ise günde 3 defa 2 kapsül şeklinde almalıdır. Fakat belirlenen dozlar genel olarak bu şekildedir. Doktorunuz sizin durumunuza göre farklı bir doz önerisinde bulunabilir. 6 yaşından küçüklerde ise ilacının süspansiyon formu tavsiye edilir.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği hastası bulunuyor ise ilacın dozu doktor tarafından ayarlanması gerekir. Doktor kullanmanızı tavsiye ettiği takdirde belirlenen dozlarda ilacı kullanabilirsiniz. Gün içinde ilacın dozunu almayı unuttuysanız hatırlar hatırlamaz ilacı alabilirsiniz. Fakat diğer dozun saati yaklaşmış ise unutulmuş olan dozu almayın. Yakın aralıklarda üst üste doz alımı yapılmaması gerekir. Unutulan dozları dengelemek için fazla doz almak sağlığa zarar verebilir

Diafuryl İlacının Yan Etkileri Nelerdir?

Diafurlyl ilacının yan etkileri nelerdir ilacın maddelerini alerjisi olan kişilerde yüksek yan etkileri görülebilir. Bu nedenle maddelere alerjisi olan kişiler bu ilacı kullanmaması gerekir. Diafuryl  ilacı kullanımında eller ayaklar bilekler yüz ve dudak bölgelerinde şişlikler gerçekleşiyor ise ağızda boğazda yutkunma ya da nefes almada güçlük yaşanıyor ise bu bölgelerde ciddi bir şişlik söz konusu olursa derhal bir sağlık kuruluşuna gidip yardım almalısınız. İlaç kullandıktan sonra ani aşırı duyarlılık tepkisi veriyorsanız bu ciddi bir yan etkidir ilacı almayı bırakarak hemen doktorunuza bildiriniz.

Bütün bu yan etkiler haricinde, döküntü ve kurdeşen yan etkileri de ortaya çıkabilir. 2 günlük uygulamadan sonra hala ishal hala devam ediyor ise doktorunuzu bilgilendirmelisiniz. Günde 6 defadan daha fazla sulu dışkılama meydana geliyorsa ilaçlara rağmen ateş ve kusma bulunuyorsa dışkıda kan ya da mukoz yer alıyorsa derhal hastaneye giderek hastanede yatışınızın yapılmasını talep edin.

Diafuryl İlacını Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Diafuryl ilacını kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar diafuryl fort ilacını tam zamanında almaya ve gereken dozlarda almaya özen gösteriniz. İlacı bol su ile almalısınız. İshalin sebep olduğu sıvı kaybını bol miktarda şekerli ve şekersiz içecek içerek dengelemeye çalışın. En az 2 litre su tüketmeniz gerekir. Beslenmenize özen göstererek kilo kaybını önleyin.

Yeşil yapraklı sebzeleri, çiğ sebzeleri, baharatlı yiyecekleri ve buzlu içecekleri tüketmemelisiniz. Izgarada yapılmış et ve pirinç yemeye özen gösterin. Süt ve sütten üretilen ürünleri tüketmeyin. Hatta doktorunuza danışarak hastalığın şiddetini artırabilecek tüm besinlerden o dönemde uzak durun.

Diafurly Kullanım Alanları Nelerdir?

Diafuryl kullanım alanları nelerdir diafuryl tablet sadece doktorun tavsiyesi ile kullanılabilen bir ilaç olup buna bağlı olarak diafon kullanım alanı olarak akut ishal tedavilerinde yaygın bir şekilde kullanılır. Diafurly tablet bakteriyel kökenli olan şiddetli ishal tedavilerinde en çabuk iyileşme sağlayan ilaçlardan biridir. Sadece bağırsaklar için üretilmiş bir ilaç olan diafuryl tablet aynı zamanda bir bağırsak antiseptiği olarak da tedavi sağlar. İshalin sebep olduğu bedendeki su kaybının giderilmesinde etkili rol oynar.

Diafuryl Kimler Kullanamaz?

Diafuryl kimler kullanamaz diafurly tablet bazı hastaların kullanılması istenmeyen sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Bundan dolayı tablet kullanmaması gereken kişiler şu şekilde sıralanır;

  • 6 aydan küçük çocuklar
  • Alkol bağımlısı olan kişiler
  • İlaca karşı alerjisi bulunanlar
  • Hamile olan kadınlar

Diafurly tedavisi yedi günden de fazla sürmemesi gerekir. Uzun süren tedaviler istenmeyen problemlere neden olacağı için doktor tarafından önerilmediği takdirde uzun süre kullanımdan kaçının.

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir