1. Anasayfa
  2. Anne ve Bebek

Normal Doğumdan Sonra Parça Kalması Belirtileri Nedir?

Normal Doğumdan Sonra Parça Kalması Belirtileri Nedir?

Normal doğumdan sonra parça kalması belirtileri nelerdir, başlıktan da anlaşılabileceği gibi normal doğum yapan kadınların ilgilendiği içeriklerden birisidir. Bebeklerin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi adına normal doğum, oldukça önemli olan bir detaydır. Zorunlu kalınmadığı sürece hiçbir doktor sezaryen doğum önermemektedir. Hal böyle olunca neredeyse tüm anne adayları, bebeklerini normal doğum yoluyla kucağına almaktadır.

Ancak normal doğum esnasında parça kalması gibi durumlar, elbette kişilerin endişe duymasına neden olmaktadır. Belli başlı nedenleri olan bu durumu erken dönemde fark etmek ve derhal müdahale etmek oldukça önemlidir. İçeriğin devamını alt başlıklar aracılığı ile inceleyerek konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Rahimde Parça Kalmasının Belirtileri Nelerdir?

Pek çok anne ve anne adayının endişe duyduğu parça kalması durumu, erken müdahale ile risk oluşturmamaktadır. Ancak bu durumun fark edilmemesi veya ertelenmesi hem tekrar eden gebeliklerde hem de anne sağlığı hakkında risk oluşturabilmektedir. Rahimde parça kalmasının belirtileri nelerdir sorusu ile birlikte sıralanabilecek belli başlı faktörler şunlardır:

  • Gebelik zehirlenmesi
  • Rahimde şekil bozuklukları
  • İleri anne yaşı
  • Daha önce rahme yapılmış müdahaleler
  • Bebekte gelişme geriliği olması
  • Daha önce sezaryen doğum yapılması

Temek faktörler bu şekilde olmakla birlikte erken dönemde parça kalmasını fark edebilmek adına kanama durumunu kontrol etmenizde fayda olacaktır. Çünkü düşük veya doğum sonrasında oluşan aşırı kanama, parça kalma belirtilerinden biri olarak ön plana çıkmaktadır.

Doğumdan Sonra Rahimde Et Parçası Kalması

Anne adaylarının doğum sürecini geride bırakmasının ardından doğumdan sonra rahimde et parçası kalması gibi içerikler oldukça merak edilmektedir. Bu gibi içeriklerin endişe verici olmasının yanı sıra erken müdahale ile herhangi bir risk oluşmadan kalan parçalar alınabilmektedir. Bu durumu fark edebilmek adına gözlemlemeniz gereken noktalar şunlardır:

  • Enfeksiyon ilerlemişse kötü kokulu akıntı ve yüksek ateş
  • Vajinal kanamalar
  • Lekelenme şeklinde görülen kanamalar

Sıralanan bu sonuçların görülmesi ile birlikte hiç vakit kaybetmeden kadın doğum uzmanlarından yardım alınması gerekmektedir. ilaç yardımıyla bu parçaların uzaklaştırılması mümkün olurken, büyük parçaların olması halinde anestezi altında kürtaj yapılarak vücuttan uzaklaştırılması gerekmektedir.

Plasenta Parçası Ne Anlama Gelir?

Plasenta parçası ne anlama gelir sorusu da bu konuda edinilmesi gereken bilgilerden birisidir. Rahimde parça kalması probleminde bahsi geçen bu parça, genellikle plasenta olarak değerlendirilmektedir. Plasenta, kadın vücudunda sadece hamilelik sürecinde gelişen bir doku olarak nitelendirilmektedir. Anne ile bebek arasındaki bağı oluşturan bu doku sayesinde bebekler oksijen, besin alımı gibi ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir.

Ancak normal doğum esnasında plasentanın anne rahminden uzaklaştırılmaması durumunda bu doku rahim duvarına yapışmaktadır. Fark edilmediği takdirde çeşitli sorunlara neden olabilecek bu durum, doğum anında kontrol edilmeli ve tamamen annenin rahminden uzaklaştırılmalıdır.

Doğumdan Sonra Plasenta Nasıl Çıkarılır?

Doğumdan sonra rahimde parça kalmaması için doğumdan sonra plasenta nasıl çıkarılır sorusu ön plana çıkmaktadır. Tercih edilecek doğum yöntemi normal doğumsa, herhangi bir cerrahi müdahaleye gerek kalmadan bu dokuyu anneler rahminden atabilmektedir. Ikınmalar ile başlayan doğum sürecinde hafif kasılmaların olması ile birlikte plasenta kendiliğinden dışarı çıkmaktadır.

Burada dikkat edilmesi gereken asıl bir nokta vardır. Plasentanın normal doğumda kendiliğinden çıkabilmesine rağmen kesinlikle rahim içi ve bölgesi kontrol edilmelidir. Herhangi bir parça veya plasenta dokusunun kalması, bazı risklerin meydana gelmesine neden olabilir. Bunun dışında sezaryen doğumlarda da bu dokunun ve diğer parçaların tamamen rahim kısmından uzaklaştırılmış olması gerekmektedir

Reaksiyon Göster
  • 0
    alk_
    Alkış
  • 0
    be_enmedim
    Beğenmedim
  • 0
    sevdim
    Sevdim
  • 0
    _z_c_
    Üzücü
  • 0
    _a_rd_m
    Şaşırdım
  • 0
    k_zd_m
    Kızdım
Paylaş
İlginizi Çekebilir

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir