1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Polisitemia Vera Kanser mi? 

Polisitemia Vera Kanser mi? 
+ -

Çeşitli hastalıkların olmasıyla birlikte günümüzde daha çok kanser hastalığı yılı rahatsızlıklar dikkat çekmektedir. polisitemia vera kanser mi? Her kan rahatsızlığının veya tedavisi zor olan bir rahatsızlığın kanser olamayacağı gibi polisitemia vera da önceden araştırılmış ve ona göre kanser teşhisi konulmuştur. Polisitemia vera tedavisi yapılmazsa ve erken zamanda tedavi edilmezse ilerleyen dönemde kan kanseri hastalığına yol açabilmektedir. Bunun için de önceden teşhis konulup gereken tedavinin yapılması gereklidir.

Polisitemia Vera Belirtileri Nelerdir?

  • Polisitemia vera öncelikle hastada baş ağrısı ve sersemlik olarak ortaya çıkmaya başlar.
  • Belirtilerde öncelikle kaşıntı dikkat çeker. Bu kaşıntı genellikle banyodan sonra görülür.
  • Yine yüzde kızarıklık sıklıkla karşılaşılan bir durumdur.
  • Mide ve bağırsak kanaması da bu hastalık öncesinde sıkça dikkat çekilen bir durumdur.
  • Ayrıca polisitemia vera hastalığı olan hastaların genellikle tansiyon gibi rahatsızlıkları da görülür.

Polisitemia vera kanser mi? İşte polisitemia vera belirtilen durumlardan sonra teşhisi konulur ve tedavisi olmazsa da kök hücre hastalığı olarak devam eder. Bu durumlarda dikkatli olmak gerekir ve en yakın sağlık kuruluşuna en kısa zamanda başvurmak gereklidir. Öncelikli amaç polisitemia vera hastalığı ise rahatsızlık gerekli tedbirlerin alınması ve tedavi sürecinin başlatılması gerekecektir.

Polisitemia öncelikle insan kanında alyuvarların çoğalmasıyla oluşur ve bu durum  daha sonra ilerler ve ilerleyen yaşlarda görülmeye başlanır. Kadınlara oranla erkeklerde daha çok görülen polisitemia vera kanın kendi içinde biçimlenmesi sonucu oluşur.

Polisitemia Vera Tedavisi

Polisitemia vera kanser mi? sorusuna yanıt verdikten sonra ayrıca polisitemia vera hastalığının tedavisi de merak edilen bir konudur. Bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilk yöntem kanın kendi düzeyine getirilmeye çalışılmasıdır. Bununla birlikte kan kendi akışkan halini alırsa tedavi süreci daha kolay sürer. Kanın akışkanlığını sağlamak için aspirin kullanıldığı gibi bunun yanı sıra farklı ilaçlar da kullanılır. Ayrıca belirli aralıklarla kandaki akışkanlığın kontrolü için hastadan kan alınır ve bu şekilde kontrolü yapılır. Kronik bir hastalık olarak bilinen polisitemia vera uzun süren bir tedavi sürecinden geçer.

Birçok kronik hastalık gibi polisitemia vera da  günümüzde gittikçe çoğalan bir rahatsızlık olarak görülmektedir. Kanın akışkanlığını bozan bu hastalık genellikle erkeklerde daha çok görülen bir kronik hastalıktır. Tedavisinin uzun sürmesi ve daha çok doktor gözetiminde yapılması da oldukça önemli bir hastalık olduğunu belirtmektedir. Bununla birlikte yine farklı doktorların bu hastalıkla ilgili olarak değişik araştırma yapmaları ve tedavi yöntemleri araması da görülmektedir. Yapılan tedavilerin uzun sürmesi olasıdır ancak hastanın iyileşmesi söz konusu değildir. Sadece uzun zaman tedavi yapılır.

İnsanların  bazı kan testlerinden geçmesi  sürecinde alyuvarların çoğaldığı belirtilir ve bu durum sonrası da kan üzerinde daha çok işlem yapılır ve varsa bu hastalığın teşhisi bu şekilde konur. Teşhisi konulan bu hastalığın doktor gözetiminde tutularak tedavisinin yapılması öngörülür. Ayrıca tedavi sürecinde sadece doktorun önerdiği ilaçlar kullanılmalı ve ekstradan bir ilaç kullanılmamalıdır. Bu hastalığın başlıca sebebinin kan fazlalığı olması dolayısıyla insanlarda kansızlığın zararlı olmasının yanı sıra aşırı kanın olması da insana büyük zarar verdiğinin göstergesidir.

Her insanın hayatında farklı hastalıklar olduğu gibi ilerleyen yaşlarda daha riskli hastalıkların da oluşabileceği unutulmamalı ve kan değerleri gibi daha birçok çeşit vücut fonksiyonlarının belirli aralıklarla kontrol edilmesi gereklidir. Aksi takdirde geç kalınan hastalık için daha sonrasında beraberinde büyük sorunlar yaratabilmektedir. Bunların yaşanmaması için gerekli olan tedbir ve kontrollerin önceden yapılması her insanın kendi vücuduna karşı olan sorumluluğudur.

Yorum Yap