“Tarlusal kullanırken adet belirtileri nedir, kullandıktan sonra ne zaman adet olunur” kadınları ilgilendiren konuların başında geliyor.
Başta hormonal bozukluklar olmak üzere stresli yaşam ve rahimle ilgili problemlerden dolayı kadınlar, adet gecikmesi gibi durumlarla karşılaşabiliyorlar. Bu tarz durumlarla karşılaşan kadınların en çok kullandıkları ilaçların başında, tarlusal adet söktürücü ilaç türleri geliyor. Tarlusal adet söktürücü ilaçlar hem kadın hastalıkları hem de doğum uzmanları tarafından reçeteyle verilmektedir. Tarlusal ilaçların içeriğinde; östrojen ile progesteron hormonları bulunmaktadır. Âdet kanamasının başlatılması için genellikle bu ilaçlar kullanılmaktadır.
Tarlusal İlacı Nedir?
“Tarlusal ilacı nedir” adet gecikme problemi yaşayan kadınlar tarafından çok araştırılıyor. Tarlusal ilaçları; vücudun ürettiği cinsiyet hormonuna benzer şekilde üretilirler. Adet söktürücü özelliğe sahip olan tarlusal ilaçlarla aynı zamanda başka sağlık problemleri de giderilebiliyor.
Adet dönemindeki düzensizlikler ve rahim üzerindeki anormal kanamalar dolayısıyla tarlusal ilaçlar kullanılabilir. Tarlusal ilaçları, bazı hastalara doktorlar menopoz döneminde veriyor. Bu tür ilaçların gebelik döneminde kullanılmasıysa çok sakıncalıdır. Doğumsal kusurlara neden olduğu için kesinlikle kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Korunmasız ilişki yaşandığındaysa mutlaka kişi bu ilacı kullanmadan gebelik testi yaptırmalıdır. “Tarlusal kullandıktan kaç gün sonra adet görülür” sorusunu; 3 ile 7 gün arası diye yanıtlayabiliriz. Tarlusal ilacı kullandıktan sonra 7 gün içerisinde adet olmazsanız mutlaka bir uzmana danışınız.
Tarlusal Kullanırken Belirtileri Nelerdir?
“Tarlusal kullanırken belirtileri nelerdir” konusu kadınların takip etmesi gereken hususlardır. İlacın kullanıldığı dönemlerde adet görmezse kişi, ilacın hepsini bitirene kadar kullanmalıdır. Bazı kişilerde ilaç etkisini hemen gösterir ve o kişiler ilacı kullanır kullanmaz adet olabiliyorlar. Adet gördükten sonra ilacı kullanmayı bırakınız. Fakat adet düzensizliği yaşayan birinin mutlaka bir doktora başvurması gerekiyor.
Gün içerisinde ilaçtan bir doz almayı unutursanız, hemen hatırladığınız an içerisinde dozu almanız gerekiyor. Eğer dozu almadığınız zamanı hatırladığınızda diğer dozun vakti geldiyse onu atlayıp sıradaki dozunuzu alınız. Kesinlikle unuttuğunuz dozun telafisi için çift doz almaktan kaçınınız.
Tarlusal İlacı Kimler Kullanamaz?
“Tarlusal ilacı kimler kullanamaz” noktasında özellikle kişi rahatsızlıklarını ve durumunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Tarlusal ilacına veya asetat bileşimlerinin olduğu maddelerden herhangi birine alerjiniz varsa bu ilacı kesinlikle kullanmayınız. Tarlusal ilacı kimler kullanamaz;
- Memelerde kötü huylu tümör,
- Hamileler,
- Düşük,
- Nedeni belirlenemeyen vajinal kanama,
- Karaciğer hastalığı,
- Pıhtı oluşmasından kaynaklı olarak toplardamar iltihabının ortaya çıkması,
- Damar tıkanmasına sebep olan rahatsızlıklar,
Ayrıca aşağıda sıralayacağımız rahatsızlıklarınız varsa Tarlusal ilacı kullanmak için mutlaka doktor gözetiminde olmanız gerekiyor. Özellikle ilacı güvenli kullanabilmek için mutlaka spesifik testleri ve dozaj ayarlamalarını yaptırmanız gerekiyor.
- Hipertansiyon,
- Tiroit rahatsızlıkları,
- Astım,
- Yakın zamanda yaşanan düşük ve kürtaj,
- Sara,
- Migren,
- Kanda kalsiyum oranı düşükse,
- Yüksek kolesterol,
- Böbrek hastalığı,
- Diyabet,
- Kalp hastalıkları,
- Depresyon,
- Yüksek trigliserid,
- Yakın dönemde geçirilen felç,
Tarlusal Nasıl Kullanılır?
“Tarlusal nasıl kullanılır” konusunda mutlaka doktorun belirttiklerini uygulamanız gerekiyor. Tarlusal ilacı kullanırken doktorunuzun reçeteyle belirttiği şekilleri göz önünde tutunuz. Doktor size ilacı ne kadar süre reçete ettiyse o kadar kullanınız. Çok dozda ve uzun süre kullanmanız çok sakıncalıdır.
Tarlusal ilaç kullanımı, genellikle her ay ve birkaç gün üst üste kullanılmalıdır. Tarlusal ilaca ne zaman başlayacağınız ve kaç gün kullanacağınızı doktorunuza sorunuz. Kullanım şeklini doktorun belirlemesi çok önemlidir. Tarlusal ilacın her dozunda mutlaka 1 bardak su tüketiniz. Ayrıca medroksiprogestoron kullanımlarda da düzenli olarak her ay göğüslerinizde kitle var mı yok mu onu kontrol ediniz.