Sivilce ve sivilce şikâyeti olan kişiler genellikle doktor kontrolünde krem ve karışımları kullanırlar. Böyle bir krem, sadece eczanelerde satılan Benzamycin topikal jelidir. Benzamycin neden kaldırıldı? benzamycin ne işe yarar? Topikal Benzamycin jeli son yıllarda çok popüler oldu ve birçok insanın akneyi tedavi edip edemeyeceğini merak ediyor
Benzamycin Nedir?
Benzamisin topikal jeli, aktif bileşenler benzoil peroksit ve aktif eritromisin içeren jel bazlı bir antibiyotik topikal üründür. Akne, benzamycin nedir? inflamatuar akne ve genç akne (sivilce) tedavisinde etkin bir şekilde kullanılmaktadır. Kremin aktif bileşenleri eritromisin ve benzoil peroksittir. 1 gramda 30 mg aktif eritromisin ve 50 mg benzoil peroksit bulunmaktadır. Yardımcı aktif maddeler olarak alkol ve esans içerir.
Benzamycin Ne İşe Yarar?
Benzamisin topikal jel akne tedavisinde kullanılan, kalıcı akne çözümü olarak doktorlar tarafından hastalara düzenli olarak reçete edilen ve en iyi akne kremi markaları arasında ilk sıralarda yer alan bir üründür. Oldukça güçlü olan krem, Benzamycin ne işe yarar düzenli kullanımla kalıcı etkiler bırakacak kadar başarılı. Mavi yaş pubertal akne yani döngüsel akne dışında dış etkenlerin neden olduğu aknelerle mücadelede oldukça başarılı olan Benzamycin krem, kullanıcıdan olumlu geri dönüşler almaktadır. Benzamisin topikal jeli, aktif bileşenler benzoil peroksit ve aktif eritromisin içeren jel bazlı bir antibiyotik topikal üründür.
Akne, inflamatuar akne ve genç akne (sivilce) tedavisinde etkin olarak kullanılır. Benzamisin krem, aktif maddeler ve diğer bileşenler ile ciltte akneye neden olan bakterilerin üremesini engeller.
Ciltte peeling etkisi vardır ve uygulandığı yerde biraz kurudur. Benzamisin sivilce kremi sivilceleri soyarak ciltteki fazla yağ ve kiri temizlemeye yardımcı olur, böylece yeni sivilce oluşumunu engeller.
Benzamycin Nasıl Hazırlanır?
Benzamisin kutusunu açtığınızda 1 büyük tüp ve 2 küçük tüp göreceksiniz. Tüplerden biri sıvı halde etil alkol, diğeri toz halinde eritromisin içerir. Eritromisin tozu ampulünü etil alkole dökün ve tamamen eriyene kadar birkaç dakika çalkalayın. Çözünme tamamlandıktan sonra eritromisin ve etil alkol karışımını benzamisin ile etiketlenmiş büyük tüpe dökün.
Benzamisin kremini paket içeriğinde bulunan plastik karıştırıcı ile homojen bir karışım elde edilinceye kadar birkaç dakika karıştırın. Aldığınız karışıma tarih atmayı unutmayın. Benzamisin kremini uyguladıktan sonra kapağı sıkıca kapatmayı unutmayın. Aksi takdirde, krem katılaşacak ve kuruyacaktır.
Benzamycin Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?
Kremi hazırladıktan sonra yüzünüzü yıkayın ve kuruladıktan sonra elinize az miktarda krem alın ve akneli cilt bölgelerine uygulayın. Jeli uygularken göz ve dudaklara kaçmasına izin vermeyin. Benzamycin sivilce kremini dudaklarınıza sürdüğünüzde ağzınızda uzun süre gitmeyecek acı bir tada sahip olacaksınız. Kremi gece yatmadan önce kullanmanızı tavsiye ederim çünkü kremi uyguladıktan sonra güneşe çıkarsanız cildinizde güneş yanığı oluşabilir. Evden çıkmadığınız günlerde kullanabilirsiniz.
Benzamycin Nasıl Cilde Uygulanır?
Benzamisin kremini kullanırken hem etkilerini görmek hem de zarar vermemek için doğru kullanmak önemlidir. İlk olarak kremin dozunu ayarlamanız gerekiyor, genellikle doktorlar kremi günde iki kez, sabah ve akşam kullanmanızı tavsiye ediyor, ancak kremin yüzde beklemesi gerekiyor, bu yüzden işe ya da okula gidiyorsanız gerekir. Sadece akşamları kullanabilirsiniz.
Kremini uygulamadan önce yüzünüzü iyice yıkayın ve temiz bir havlu ile kurulayın, mümkünse bakteri bulaşmasını önlemek için bir mendil kullanın. Cilt nemli olmasa bile tamamen kuru ama temiz olmalıdır.
Cilt kuru ve temiz hale geldikten sonra çok fazla ovalamadan hafif noktacıklı akne bölgesine ince bir tabaka halinde uygulayabilirsiniz.
Benzamisin kremini kullanırken hem etkilerini görmek hem de zarar vermemek için doğru kullanmak önemlidir. Kremin etki etmesi için birkaç saat beklemeniz ve ardından yıkamanız gerekir.
Benzamycin Kremin Faydaları Neler?
Benzamisin kremin etki süresi kişiden kişiye değişir Benzamisin ilk etkisini 2 hafta içinde gösterir. Ancak dediğimiz gibi etkinin süresi kişiden kişiye değişebilir. Ürünü kullanmayı bırakmayın, tedavinin ilk günlerinde belirgin bir etkisi olmadığını söylüyor. Benzamisin topikal jeli kullanırken en iyi sonuçlar için toplam etki süresi 6-8 haftadır. Ciddi yan etkiler olmadıkça kullanmayı bırakmayınız ve doktorunuza danışmayınız. Kısaca faydaların şöyledir;
- İltihaplı sivilceleri zamanla azaltır, kurutur ve yok eder
- Yeni sivilce oluşumunu engeller
- Peeling etkisiyle cildin yenilenmesini hızlandırır
- Peeling etkisi sayesinde ciltteki fazla yağın atılmasını sağlar
- Ciltteki zararlı bakterileri öldürür.
Benzamycin Kremin Yan Etkileri
Benzamycin topikal jeldeki herhangi bir bileşene alerjiniz olduğunu biliyorsanız, kullanmayın. Nadir de olsa, benzamycin topikal kremin yan etkileri ilk kullanımdan sonra görülebilir. Kuru, kaşıntılı, kırmızı bir döküntüdür. Kuruluk rahatsız ediyorsa, benzamycin jeli kullandıktan sonra nemlendirici kullanabilirsiniz. Benzamycin kullanırken cilt soyulması bir yan etki değil, tedavi sırasında arzu edilen bir sonuçtur. Benzamycin kullanım sonrası;
- Şiddetli mide ağrısı
- Nefes almada zorluk
- Kurdeşen
Ağzınızda, dilinizde veya yüzünüzde şişme gibi etkiler fark ederseniz, üründeki bir şeye alerjiniz var demektir. Bu durumda tedaviyi derhal durdurunuz ve doktorunuza haber veriniz.
Benzamycin Türkiye de Var Mı?
Benzamisin topikal jeli, aktif bileşenler benzoil peroksit ve aktif eritromisin içeren jel bazlı bir antibiyotik tropikal üründür. Akne, inflamatuar akne ve genç akne (sivilce) tedavisinde etkin olarak kullanılmaktadır. Benzamycin Türkiye de var mı? Türkiye’de muadilleri satılmaktadır. Benzamisin Jel muadilleri reçete ile satılmaktadır, KDV dâhildir.
Benzamycin Neden Kaldırıldı?
Benzamisin krem, özellikle ergenlerde akne tedavisinde kullanılan bir kremdir. Günde iki kez kullanılması önerilen bu kremi eczanelerden ve internetten satın alamayabilirsiniz.
Bu ilaç şu anda eczanelerde bulunmamaktadır. Benzamycin neden kaldırıldı? Sebebi ise başka bir firmaya devredilmiş ve adı değişmiştir muadillerini ve benzerlerini eczanelerde bulabilirsiniz.