İlginizi Çekebilir
  1. Ana Sayfa
  2. Sağlık

Burun Ucu Morarması Neden Olur?

Burun Ucu Morarması Neden Olur?
+ -

Günümüzde pek çok kişi tarafından bazı sağlık problemleri yaşanmaktadır. Bunlar içerisinden burun morarması da sıklıkla görülür. Peki, burun ucu morarması neden olur? Vücut yapısı gereği tepkimeler vermektedir. Bu sorunun pek çok cevabı olabilir. Burun enfeksiyon kapmış olma ihtimalinden dolayı morarma söz konusu olabilir. Ya da farkında olmadan darbe almışta olabilir. Ayrıca soğuk hava da kalmış olan kişilerin burun, el, ayak ve kulak gibi çoğu uzuvların da morarmalar söz konusu olabilir. Kan dolaşımının düşük olduğu yerlerde de morarma olabilmektedir.

Burun Ucu Morarması Tehlikeli Mi?

Hastalıkların pek çok oluşum sebepleri vardır. Dış etkenlere bağlı, dikkatsizlik ve stres gibi tetikleyici birçok unsur bulunmaktadır. Stresin görünenin yanında görünmeyen de tetikleyip ortaya çıkardığı hastalıkların sayısı bir hayli fazladır. Burun ucu morarması tehlikeli mi? Vücudun hastalıklara karşı verdiği tepki bazen kişiye göre değişiklikler arz edebilmektedir. Akciğer hastası bir kişinin kanda ki oksijen basıncının düşmesi ile birlikte, oksijen miktarında da düşme görülmektedir. Bu tarz durumlarda da kişi de burunda morarma, ağız içi ve dudaklarda morarmalar olabilmektedir. Hastanın vücudunda pek çok yerde morarma var ise mutlaka doktor kontrolüne gitmesi gerekmektedir.

Ayrıca bu morluklarla beraber baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma gibi şikâyetlerde söz konusu ise uzman doktorunuz dan acil destek almanızda yarar vardır. Basit morluklarda söz konusu olabilmektedir. Elimizi bir yere çarparak, yanlışlıkla burnumuzu deforme ederekte bu tarz hemen çözülebilir durumlarda oluşmaktadır. Bu tarz küçük morluklar için ev de kendimiz de tedavi uygulaması yapabiliriz. Burunda bulunan salgı bezlerinin bir süre sonra bakteri üreterek burun ucunda kızarıklık oluşturması da muhtemel sonuçlardan birisidir.

Burun Morarması Ne Zaman Geçer?

İnsanların vücut yapıları farklılıklar gösterebilmektedir. Kişilerin alerjik yapısı ve doku yapıları da dikkate alınarak ortalama burun morlukları ve diğer morarmalar bir hafta, 10 gün sürmektedir. Zor geçen ameliyatlar sonrası oluşan morarmalarda bu süreç uzayabilmektedir. Basit küçük morarmalar için buz yöntemi de kullanılmaktadır. Birkaç saatte bir 10, 15 dakika kadar buz koymak iltihap ve şişme sorununu önleyerek morarmanın çabuk iyileşmesini sağlamaktadır. İltihaplanma gibi sorunlarda yapılan buz kompleksi sonrası, ılık su kompleksi uygulanır. Bu uygulama sonrasında dokulardaki kan dolaşım hızı artar ve iyileşme süreci hızlanmış olur.

Kansızlık Burun da Morarma Yapar Mı?

İnsanlar sizler için solgun olduğunuzu söylüyorsa, halsiz ve bitkin hissediyorsanız ve saçlarınız da canlılığını kaybetmişse kansız olabilirsiniz. Kansızlığın pek çok sebebi vardır. Genetik hastalıklar, yanlış beslenme, enfeksiyon, mide ve bağırsak sorunlarından dolayı oluşabilir. Bu sebepler doğrultusunda kansızlık burun da morarma yapar mı?  Kansızlığın oluşum sebeplerine göre morarmalar ve vücutta döküntüler oluşması söz konusudur. Burun hastalıklarından olan horlama, sinüzit hastalığı, alerjik nezle, burun kanaması, burun kemiği eğriliği gibi türleri bulunmaktadır. Bu tarz burun hastalıkları da burun morarmasını tetikleyebilir. Bu konuda dikkat edilmeli ve uzun süre devam ettiği takdirde doktora danışılması gerekir.

Yorum Yap